У селу Жбевац, које се налази на пола пута између Бујановца и Врања, изграђене су три фабрике слаткиша које послују у оквиру кондиторске индустрије "Кондива". У фабрикама, у којима се годишње произведе 500 тона најквалитетнијих чоколадних десерата, наполитанки, бомбона и карамела, запослено је више од 200 младих радника прехрамбене и пољопривредне струке из Жбевца и околних села.
У селу Жбевац, које се налази на пола пута између Бујановца и Врања, изграђене су три фабрике слаткиша које послују у оквиру кондиторске индустрије "Кондива". У фабрикама, у којима се годишње произведе 500 тона најквалитетнијих чоколадних десерата, наполитанки, бомбона и карамела, запослено је више од 200 младих радника прехрамбене и пољопривредне струке из Жбевца и околних села. Они кажу да је амбијент у фабрикама европски и да су фабрике идентичне онима у Италији, Белгији или Швајцарској, одакле је и технологија.
Зоран Динић, један од младих радника, каже да је најзначајније то што је изградњом фабрика заустављена миграција становништва и што села на том подручју не пропадају.
– Млади сада овде остају, граде нове куће и чувају родитељска огњишта – каже Динић.
Иначе, жбевачка "Кондива" је већ отворила тзв. слатке куће широм Србије, као и у земљама у окружењу.